Set Bersalin Viola AURA AINNER

Kandungan:
1. 1 kotak Herba Mandian Aura (3 pek/50g per pek) 
2. Minyak Herba Aura (100ml)
3. Minyak Pilis Aura (50ml) 
4. Aura Feminin Wash (100ml) 
5. 1 helai Bengkung Peramping Aura 
6. Gel Bara Aura (100ml) 
7. Herba Tangas Aura (6 pek/ 5g per pek) 
7. 3 pcs Herba Nenas Batu



Kenapa saya perlu memilih set bersalin  Aura Inner?

Set Bersalin Aura Inner ini akan memenuhi keperluan berpantang mommy. Kandungan setiap item yang ada dalam set bersalin ni dijamin dapat memenuhi setiap “AMALAN UTAMA” dalam berpantang iaitu:

images (1)Mandi herba

Mandi herba lepas bersalin dimulakan seawal dari hari pertama berpantang untuk menyegarkan semula tubuh badan. Herba Mandian Aura, disediakan daripada dedaun herba warisan perbidanan melayu dan dipek dalam bentuk uncang teh jumbo untuk memudahkan mommy untuk berpantang. Dengan itu, mandi lepas bersalin akan jadi lebih mudah dan sangat praktikal..

images (1)Bertungku

Bertungku antara amalan utama yang mesti dilakukan semasa berpantang. Amalan bertungku menggunakan tungku bersalin & berdiang antara rahsia orang tua dulu2 mengekalkan “ketahanan badan” mereka. Set Bersalin Aura mempunyai tungku besi yang didatangkan bersama sarung herba. Jadi tak perlu lagi mencari daun lapik tungku besi. Paling penting ianya memudahkan..

Sebagai tambahan tungku herba pula memudahkan mommy yg bersalin secara czer untuk bertungku sebelum jahitan luka benar2 sembuh.

images (1)Mengurut

Proses mengurut biasa dilakukan selama 3 hari berturut2. Proses ini dilakukan oleh bidan atau orang yang berpengalaman mengurut bersalin. Minyak Herba Aura dengan bau aromaterapi sangat elok digunakan untuk berurut. Tubuh akan berasa nyaman dengan sensasi panas berangin jika berurut dengan minyak ini. Herba didalam minyak ini akan memberi banyak khasiat untuk bantu pulihkan urat saraf yang banyak rosak masa proses kelahiran.

images (1)Berbengkung

Masa berpantang kenalah pakai bengkung kalau nak kembali ke bentuk badan asal lepas bersalin. Bengkung Tradisional Aura adalah bengkung bersalin yang mempunyai zip bagi memudahkan ibu ke tandas. Ia juga mempunyai 2 bahagian tali untuk memudahkan kemaskan semula ikatan bengkung.

images (1) Memakai Pilis

Pernah tak tgk org berpantang tempek herba kat dahi? kalau mommy2 nak tau, tu la herba pilis. Diguna untuk hilangkan rasa pening dan sakit kepala.. cegah rabun mata pada usia tua.. serta kurangkan rasa mengantuk dan letih. Mommy boleh guna MINYAK HERBA PILIS bila nak berpilis nanti…Special Kak Ilah innovatekan untuk mommy2 sume tau.. sbb ramai yg merungut comot bila pilis tradisional kering.. 

images (1)Bertangas

Proses bertangas adalah proses mengewapkan ‘miss V'. Biasanya dilakukan bermula hari ke 20 berpantang atau setelah darah nifas mulai mengering. Herba seperti manjakani, kacip Fatimah dan rempah ratus terpilih dalam Herba Tangas Aura akan membantu memulihkan, merapat serta menguatkan kembali otot peranakan.

images (1)Ambil Herba

Herba seperti jamu atau akar kayu sgt digalakkan pengambilannya bg memulihkan tenaga dalaman Mommy. Namun jika herba atau jamu terlalu bersifat panas menyebabkan ramai ibu yg menyusu baby dalam pantang terpaksa hentikan pengambilannya.

Dalam pakej set bersalin Aura Inner, kami menyediakan Herba Nenas Batu utk membantu mengecutkan peranakan ibu selepas bersalin.

Selain khasiatnya, nenas batu dipilih kerana ianya tahan lama, murah dan menjimatkan. Paling penting Mommy boleh amalkannya walaupun dlm tempoh susukan baby - sifatnya kurang panas berbanding jamu.

Q&A2

Saya kurang pasti apa yang perlu dilakukan semasa berpantang, apa yang perlu saya laukukan untuk berpantang dengan betul?

Terdapat 7 prakstis atau amalan utama yang perlu dilakukan semasa dalam tempoh 44 hari berpantang. Anda boleh merujuk kepada jadual (Kalendar Berpantang) untuk setiap amalan yang perlu dilakukan mengikut hari.

 

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Set Bersalin Viola AURA AINNER

  • Views: 1017
  • Product Code: Set Bersalin
  • Availability: In Stock
0 Product(s) Sold
  • RM265.00